Erilaisuus pakottaa tarkastelemaan yrityksen prosesseja uudella tavalla
Havaintomme kansainvälisistä tai sellaisiksi aikovista työyhteisöistä on, että niissä työelämä todella kehittyy, mikä on kaikkien etu. Erilaisuus pakottaa tarkastelemaan yrityksen prosesseja uudella tavalla ja erilaiset näkökulmat tuottavat luovia ratkaisuja. Kulttuurinen monimuotoisuus tuottaa työarkeen myös iloa ja rennompaa asennetta virheiden tekemistä kohtaan.
Mitä teidän työyhteisössänne tulisi miettiä uudelleen? KOHTAUTUS-projektin asiantuntijat voivat vielä olla tukenanne ja pysäyttää aiheen äärelle kuluvan vuoden aikana. ”Vaikka yrityksessä ei olisi nyt rekrytointitarvetta, kannattaisi tulevaan kasvuun ja osaajapulaan varautua jo nyt kehittämällä yrityksen toimintatapoja. Voimme tukea esim. johdon monimuotoisuusosaamisen kehittämistä tai henkilöstön kanssa käytävää keskustelua tarvittavista muutoksista”, kuvaa yhteistyömahdollisuuksia projektipäällikkö Hilkka Heikkilä Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.
Lisää tietoa etsitalentti.fi sivustolta ja verkkotilaisuuksista
Kehittämisen aikana hyväksi havaitut menetelmät, tukiaineistot ja materiaalit kootaan syksyn aikana etsitalentti.fi-sivulle, joka palvelee jatkossa keskisuomalaisia työnantajia sekä yritysneuvojia entistä paremmin kansainvälisen työelämän kysymysten ratkaisussa.
Helpoin tapa ottaa haltuun kansainvälistymisen teemoja ovat Monimuotoisuudella menestykseen -verkkotilaisuudet, joita järjestetään noin kerran kuussa. Niissä kuullaan lyhyt alustus tietystä kansainväliseen työarkeen liittyvästä aiheesta, minkä jälkeen on aikaa keskustelulle ja kokemusten jakamiselle. Toukokuussa kuulemme Startup Refugees-toiminnassa saaduista kokemuksista Suomeen muuttaneiden työllistymisestä yrityksiin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan torstaina 22.5.2025 järjestettävään tapahtumaan: Monimuotoisuudella menestykseen: Pakolaisuudesta yrityksiin - kokemuksia Startup Refugees -toiminnasta Suomessa | Jamk
Taustaa projektista
Euroopan unionin osarahoittamassa KOHTAUTUS-projektissa kehitetään työyhteisöjen monimuotoisuusosaamista ja näin vahvistetaan alueen elinkeinoelämän kykyä uudistua ja rakentaa Keski-Suomen strategia 2025:n mukaisesti kestävää, osaavaa ja kansainvälistä maakuntaa, jossa ihmiset voivat hyvin.
Kolmen osatoteuttajan ryhmähanketta koordinoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk), osatoteuttajina ovat Jyväskylän yliopisto (JYU) ja Jyväskylän kaupunki (JKL).
Lisää tietoa KOHTAUTUS-kehittämisestä ja siihen osallistumisesta:
|