ELY-keskukset toteuttivat tammikuussa joka toinen vuosi tehtävän sidosryhmien tyytyväisyyskyselyn. Sidosryhmät ovat edelleen tyytyväisiä yhteistyöhön Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa. Useissa palautteissa mainittiin, että yhteistyö ELY-keskuksen kanssa on mutkatonta ja luotettavaa. Se luo hyvän pohjan eri tahojen väliselle yhteistyölle. Toisaalta ELY-keskuksen rajalliset resurssit nähdään pullonkaulana, joka vaikuttaa moneen asiaan. Myös sisäisessä yhteistyössä ja viestinnässä nähdään kehitettävää.
Sidosryhmät ovat kiitelleet asiantuntijoiden joustavaa ja ratkaisukeskeistä työotetta. Moni sidosryhmä kokee ELY-keskuksen asiantuntijat helposti lähestyttäviksi ja avuliaiksi. Useat sidosryhmät mainitsevat, että ELY-keskuksen asiantuntijat tarjoavat arvokasta tietoa ja tukea. Sidosryhmät toivovat kuitenkin ELY-keskukselta selkeämpää ja ytimekkäämpää viestintää, jotta sen asiantuntemuksen hyödyntäminen olisi helpompaa.
Useat sidosryhmät toivovat, että ELY-keskuksen päätöksenteossa olisi enemmän selkeyttä ja nopeutta. Erityisesti lausuntojen käsittelyaika koetaan liian pitkäksi. Sidosryhmät toivovat myös enemmän aloitteellisuutta ja aktiivista osallistumista esimerkiksi ympäristö-, liikenne- ja maankäytön kysymyksissä. Toisaalta moni sidosryhmä arvostaa ELY-keskuksen kykyä tarjota nopeasti joustavia ja käytännönläheisiä ratkaisuja, erityisesti yrityksille suunnatuissa palveluissa.
Sidosryhmät kokevat, että ELY-keskuksen työkuorma ja rajalliset resurssit hidastavat vastausten saamista, vähentävät aloitekykyä ja rajoittavat ELY-keskuksen kykyä reagoida nopeasti ja joustavasti eri tilanteisiin. Kun henkilöresursseja on rajallisesti, yhteistyön laatu kärsii eikä sidosryhmien odotukset yhteistyölle aina täyty. Sidosryhmät kokevat, että resurssitilanne vaikuttaa myös siihen, kuinka tehokkaasti alueen asioita edistetään.
Jotkut sidosryhmät ovat sitä mieltä, että ELY-keskuksen sisäinen yhteistyö voisi olla enemmän koordinoitua ja johdonmukaista eri tehtäväalueilla. Nähdään, että se lisäisi toiminnan tehokkuutta ja asiakaslähtöisyyttä. Toisaalta moni sidosryhmä tuo esiin, että ELY-keskus on parantanut toimintatapojaan ja että yhteistyö eri osastojen välillä on sujuvaa ja koordinoitua, mikä auttaa yhteisten hankkeiden onnistumisessa.
Sidosryhmät ovat havainneet ELY-keskusten välillä selviä eroja toimintatavoissa ja toivovat ELY-keskusten toiminnan, ohjeistusten ja linjausten yhtenäistämistä, jotta paikallisten toimijoiden olisi helpompi navigoida asioissa ilman eroja eri alueiden välillä.
Sidosryhmät ovat antaneet Varsinais-Suomen ELY-keskukselle kokonaistyytyväisyyden arvosanan asteikolla 1–5 ja vastausten keskiarvo oli 3,9.
ELY-keskus on käynyt huolella läpi sidosryhmien terveiset ja kehittämistoiveet. Ne tullaan huomioimaan erityisesti ensi vuonna aloittavan Lounais-Suomen elinvoimakeskuksen ja ympäristöasioihin liittyvien palautteiden osalta myös valtakunnallisen Lupa- ja valvontaviraston valmistelussa.
ELY-keskus kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme arvokkaasta palautteesta!